Altanrammer, Lundtoftegade.

Skabelon, altanrammer, Lundtoftegade.

Gangbro til flugtvej, Den frie Lærerhøjskole, Ollerup.

Barndom   Karup   Holckenhavn   Stålindustri   Ny Stålindustri   Metalbyg   Kildegården   El/montage

Bl.a. stålfacade på Odense Banegårdscenter

Toppen af siden          Forsiden          SEND EN MAIL TIL MIG.

Blandt de opgaver jeg stod for, mens jeg var ved Metalbyg, var stålfacaden og alt andet stål til parkeringshuset på OBC.

Facaden består af et system af stålsøjler, hvortil vinkeljernsrammer er fastgjort. I rammerne er plader af strækmetal.

Det giver en facade, som giver læ for vejr og vind, men alligevel er åben for at bl.a. udstødningsgasser m.m. fra bilerne kan slippe ud.

Rundingen omkring opkørselssneglen skulle laves med buede rammer. Det var besværligt at udskære og samle buede profiler til rammer. Derfor fandt jeg på at få indkøbt en gammel valse. Den lavede jeg til, så vi kunne lave alle rammerne flade, og derefter valse dem som skulle bue.

Efterfølgende beregning viste, at valsens pris og min løn for ombygning og valsning taget i betragtning, så havde firmaet sparet ca. 40.000kr.

Valsen blev senere brugt til blandt andet fremstilling af 112 buede tage over indgangspartierne på et større byggeri i København.

Dannelsen af firmaet Metalbyg, Nyborg.

Efter at Ørbæk Stålindustri og Metalbyg var gået konkurs i begyndelsen af 1992, fandt den oprindelige ejer af Ørbæk Stålindustri lokaler i Nyborg og startede firmaet Metalbyg.

Svejsehal (320m2) og kontorafdeling til venstre og opskæringshal (450m2) og lager til højre.

Ca. 3 uger før vi skulle starte her, blev jeg læsset af sammen med en truck, et svejseværk og forskelligt andet værktøj.

I løbet af disse 3 uger kom maskiner og inventar, som var købt ud af boet, i en lind strøm til den ny fabrik. Jeg gik i gang med at indrette fabrikken til den tiltænkte produktion.

Jeg kendte ikke lokalerne på forhånd, så jeg måtte på stående fod tage stilling til, hvordan de kunne indrettes, for at produktionen kunne blive mest rationel. Jeg opstillede maskiner, indrettede svejsekabiner, lavede udsugning, opstillede reoler og værktøjsskabe m.m.

Da dagen kom, da der skulle startes i de ny lokaler, var det hele klar. Dagen før kom mange paller med materialer til den første ordre, som skulle produceres. Dem havde jeg savet i Ørbæk, den sidste uge før jeg startede i Nyborg.

Det betød, at ca. 1½ time efter at folkene var mødt, var produktionen i gang, og kørte som om der slet ikke havde været nogen afbrydelse.

Facaderenovering, Lundtoftegade i København.

Maribo Dampvaskeri.

Konstruktion til at bære ventilationsanlæg oven over taget. Seks lange søjler går gennem bygningens tag og står på gulvet.

Barndom   Karup   Holckenhavn   Stålindustri   Ny Stålindustri   Metalbyg   Kildegården   El/montage