På rejser har jeg tit fotograferet med det formål, at billederne skulle bruges til at berette om turen efter hjemkomsten. Derfor har det også ofte været lysbilleder, jeg har taget.

Billederne på denne side er taget under en tur til Letland. Turens formål var at bringe en container med nødhjælp til forskellige institutioner, samt at kortlægge behovene for yderligere hjælp.

Daugavpils. Vi besøger en kvinde, som har indrettet et børnehjem i en forladt kassernebygning fra sovjettiden. Hun har selv lavet alt tømre- og malerarbejdet. Det er indrettet med møbler sendt fra Sverige.

Tilbage  Børnene  Grebet  Fester  Begivenheder  Rejser  Dyr/hunde  Planter/natur  "De gamle"

Rejsereportager

Tilbage til toppen          Forsiden          SEND EN MAIL TIL MIG.

Daugavpils. Mentalhospitalet, som er bygget til at rumme 650 patienter, men der er stuvet 2200 mennesker sammen. Alt er nedslidt og de sanitære installationer er under al kritik. (Læg mærke til sengebunden nærmest vinduet. Den balancerer på to stole).

Billedserien fra hospitalet bevirkede, at Letlandsgruppen fik foræret 450 madrasser til netop dette hospital.

   Daugavpils. Damen her driver et privat hjem for 45 børn med epilepsi. Hun får overrakt en check på 500$ fra en giver i Danmark, der vil at pengene skal bruges til medicin til børnene. Hjemmet får kun ca. 10$ pr. barn fra staten om året til medicin, altså ca. 450$.

Daugavpils. Teknisk Skole. Til venstre en gammel drejebænk, efterladt af russerne, bruges i undervisningen. Til højre er der undervisning i syning på maskiner fra Sverige og Danmark.

Daugavpils. Et vaskerum på byens fineste hotel, Hotel Latvia, giver et godt indtryk af den sanitære standard i landet.

Riga. Uden for byen ved et mindesmærke på et sted hvor tyskerne havde en af deres koncentrationslejre under 2. verdenskrig. Her døde 90.000 mennesker.

Dobele. En boligblok fra sovjettiden. På hver gavl er der laver et jernskellet. Disse er forbundet med svære rundjern i hele bygningens længde. Dette er gjort, fordi trappeopgangen og lejlighederne yderst til venstre var ved at "knække" fra resten af bygningen.

Dobele. Til venstre en pragtvilla efter lettisk standard. Det var det eneste hus vi så, som kunne leve op til standard for dansk byggeri.

Til højre er man ved at sætte et af de gamle solide huse fra før sovjettiden i stand. De fleste af disse huse er i en sørgelig forfatning på grund af manglende vedligeholdelse.

Jaunpils (Nyborg). Modsætninger, en boligblok fra sovjettiden (ret ny), som allerede er ved at smuldre på grund af det hårde klima og alt for dårlige materialer. På den anden side af vejen, et boligområde som lige så godt kunne have ligget i et parcelhuskvarter i Danmark.

  Jaunpils. En stor skole er påbegyndt, men ligger ufærdig hen på grund af manglende midler til færdiggørelsen. Og så tankes der før turen går tilbage til Danmark igen. Man går ind i skuret og betaler for det antal liter, man ønsker. Derefter fylder man selv på.

Klaipeda i Litauen. Vi gør holdt på torvet i den gamle bydel. På en tur rundt i bydelen kan man bl.a. se på den ene bil, som den lokale Opelforhandler har udstillet bag glasdøren længst til højre.

Tilbage  Børnene  Grebet  Fester  Begivenheder  Rejser  Dyr/hunde  Planter/natur  "De gamle"