Børnene  Grebet  Fester  Begivenheder  Rejser  Dyr/hunde  Planter/natur  "De gamle"

 

Her er links til forskellige eksempler på billeder, som jeg har taget.

Børnene  Grebet  Fester  Begivenheder  Rejser  Dyr/hunde  Planter/natur  "De gamle"

Husbyggeri   Tema-TV   Buschauffør   Nødhjælp   Nærcafe   Lydmand   Webmaster   Foto

Fra BOX-kamera til digital

Tilbage til toppen          Forsiden          SEND EN MAIL TIL MIG.

Jeg startede tidligt med at fotografere. Det første billede jeg tog, var på en skoleudflugt til København. Her havde jeg lånt min mors gamle Box-kamera. Det brugte Kodak film nr. 120 med træspole, og tog 8 billeder på en film.

Min fars kamera brugte den samme film, men med stålspole og tog 16 billeder på en film.

Til min konfirmation fik jeg et Kodak Instamatic 100, som var et af de første "idiot-kameraer", der kom frem. Det kom første gang i brug, da klassen var på den obligatoriske tur til Bornholm.

Jeg må åbenbart ikke have været idiot nok til at kunne bruge dette apparat. Jeg ville have det til at gøre mere, end det kunne. Derfor byttede jeg det kort tid efter til et Ilford Sportsman + en lysmåler og en blitz.

Det brugte jeg i flere år, indtil jeg fandt et mage til med indbygget lysmåler. Det gamle fik derefter status som "handskerums-kamera" i bilen, så jeg altid havde et kamera ved hånden.

I begyndelsen af 1980'erne fik jeg mulighed for at købe et bedre kamera, og valget faldt på et Nikon spejlrefleks, model FG-20.

Med dette apparat fik jeg alle de muligheder, jeg kunne ønske mig, og selv om der er kommet nye modeller med meget mere automatik og udstyr siden, så har jeg ikke følt trang til at skifte det ud, men bruger det stadig.

Ilford-kameraets lysmåler gik i stykker. Derfor blev handskerums-kameraet skiftet ud med et brugt Olympus Trip-35. Det holdt nogle år til det kom i klemme, da jeg havde det med på arbejde. Det blev så afløst af endnu et Trip-35.

Senere har jeg købt et ekstra Nikon FG-20 kamerahus.

Jeg har endnu ikke anskaffet mig et digetal-kamera. Nikon-kameraet laver efter min mening billeder af så høj en kvalitet, at jeg indtil videre foretrækker at bruge det.

Jeg får dog altid nu lavet en billed-CD, når jeg får fremkaldt billeder, så jeg kan arbejde videre med billederne i billedbehandlingsprogrammet på PC-en.

Næsten alle billederne på min hjemmeside har jeg fotograferet selv. Nogle kommer fra billed-CD. De fleste er scannet fra billeder, dias eller negativer, og derefter viderebehandlet ved hjælp af:

Microsoft Digital Image Pro 7.0

Husbyggeri   Tema-TV   Buschauffør   Nødhjælp   Nærcafe   Lydmand   Webmaster   Foto