I september 1969 flyttede jeg efter endt grunduddannelse i elektronik fra Flyvevåbnets Konstabelskole i Værløse til Flyvestation Karup. Her skulle jeg arbejde som radartekniker.

Det første stykke tid boede jeg på et værelse på Flyvestationen. Efter nogle måneder flyttede jeg ind og boede til leje i den gamle fodermesterbolig på herregården Klosterlund ved Engesvang. Den var den gang hjemsted for Hedeselskabets Maskincentral.

I 1971 fik jeg øje på, at et lille hus var til salg for 50.000kr. på Neder Julianehede lige på den anden side af Engesvang. På vej hjem fra arbejde kørte jeg forbi for at se det. Det regnede og var gråvejr, og huset så meget miserabelt ud, så jeg kørte igen.

Et par dage efter kom jeg forbi sammen med en kammerat, og jeg ville lige vise ham det gamle lort, som jeg havde set på. Nu var det bare højt solskin, og jeg kunne rigtig se udsigten og omgivelserne. Det var kl. 16.30, og kl. 19.00 var papirerne skrevet.

Jeg tænkte som så, at hjemme i Nyborg solgte de byggegrunde i Strandparken for 65.000kr., så de 50.000kr. var bare for grunden. Så kunne jeg altid bygge noget nyt.

Det gamle er forbi - Noget nyt bliver til.

FØR (1972)

Husbyggeri   Tema-TV   Buschauffør   Nødhjælp   Nærcafe   Lydmand   Webmaster   Foto

99% selvbyg på den jyske hede.

Toppen af siden          Forsiden          SEND EN MAIL TIL MIG.

Nyt baghus   Kælder   Vinduer m.m.   Stueetage   Tag   Udenom

EFTER (1982)

Nyt baghus   Kælder   Vinduer m.m.   Stueetage   Tag   Udenom

De første par år boede jeg i huset, som det var. Så begyndte tankerne om noget nyt at tage form. Jeg ville starte med at rive de gamle baghuse ned og lave et stort nyt hus, som jeg kunne bo og være i, mens jeg byggede nyt stuehus.

Når jeg havde vagt på radarværkstedet på Flyvestation Karup, så var der ind i mellem meget tid til overs. Vi skulle bare være der, når og hvis der blev brug for os. Men når der ikke var noget, kunne vi lave, hvad vi ville. Så i stedet for at læse cowboyromaner eller se fjernsyn, arbejdede jeg med tegninger og planer.

I løbet af 1975 blev jeg færdig med de endelige tegninger til baghuset. Jeg fik søgt om byggetilladelse og fik den midt på sommeren. Så nu var jeg klar til at gå i gang med byggeriet af første etape. Et nyt baghus.

Husbyggeri   Tema-TV   Buschauffør   Nødhjælp   Nærcafe   Lydmand   Webmaster   Foto