I flere år har Nærcaféen holdt er speciel uge i Kongens Have i Odense, hvor der kommer mange tidligere misbrugere, som fortæller om deres vej til at komme ud af misbruget. I august 2003 var der igen Nærcafé en hel uge i Kongens Have. En af dagene stod jeg og hørte Keld synge sin slagsang nok en gang:

Er det sært, at jeg er glad.

Er det sært, at jeg er glad.

Er det sært, at jeg står her og råber halleluja!

Her i Kongens Have stod Keld nu og sang. Den 23 november 1996 og nogle måneder inden da, havde selv samme Kongens Have været Kelds hjem. Nærmere betegnet noget plastic spændt ud mellem nogle buske bag den daværende friluftsscene. Her var han blevet fundet af en af de første Nærcafé-medarbejdere og taget med til Pinsekirken.

Gennem nogen tid kom Keld hver fredag i Nærcaféen. Han lyttede til budskabet, som blev talt, og en dag var han klar til at komme i behandling. Det skulle være på Sønderholmcentret oppe nær ved Limfjorden. Søndag d. 24 november 1996 kl. 10.00 kørte jeg op foran kirken i min gamle Fiatbus, og lidt i kl. 11 satte jeg kurs mod Jylland med Keld og en flok cafémedarbejdere ombord.

Misbruger   Nærcaféen   Keld   Hjælp mig   Sønderholm   Evangeliecentrene   Ludvig   Forvandling

Keld var = Kongens Have + misbrug.

Toppen af siden          Forsiden          SEND EN MAIL TIL MIG.

Hvorfor jubler Keld

Fiatbussen med 432.000 km. bag sig.

Jeg tror ikke, jeg på noget tidspunkt i mit liv som kristen har følt sådan en jubel indvendig som da. Jeg skreg simpelt hen ”YES” inde i mig selv. Så sikker var jeg på, at lige der skete der et mirakel.

Vi fortsatte til Sønderholm uden problemer og blev placeret rundt om kaffebordet. Der blev fortalt om stedet, og snakket om hvad der ventede Keld. Jeg lagde mærke til, at han ikke var rigtig med i det, der foregik. Han sad og så rundt omkring og op og ned af sig selv, og han så ud, som om han undrede sig meget over et eller andet. Efter kaffen blev Keld installeret i indtagcentret, hvor han skulle være en uge, og vi vendte tilbage til Odense.

Hvad var det lige han sagde: ”Nu har jeg gået rundt i fire dage og ventet på at abstinenserne skal komme, men de kommer ikke.” Dette blev sagt af en, der havde været narkoman i 25 år, heraf 18 år på heroin. Jamen, man stopper da ikke bare med sådan et misbrug fra den ene dag til den anden, uden at der kommer heftige abstinenser. Og dog. Der var jo lige de ord, som han sagde i bussen: ”Jesus, du må hjælpe mig.” (hvis du råber til mig fra dybet af dit hjerte). Der i bilen ”råbte” Keld virkelig om hjælp, for han var hunderæd for, at det skulle glippe. Og han oplevede, at hans bøn blev besvaret.

Keld sammen med Sønderholmcenteret

Motorvej og mirakel

Keld havde ikke fået nogen stoffer den dag. I begyndelsen gik det meget godt, men da vi nærmede os Århus, begyndte de første abstinenser at melde sig. De andre i bussen spurgte, om de skulle bede for ham. Det ville han gerne have, og de gik i gang. Efter et stykke tid kom det lige så stille fra Keld:

”Jesus, du må hjælpe mig, ellers er jeg bange for, jeg ikke klarer det her.”

( I en gammel bibeloversættelse står der sådan: ”Kalder du på mig… - hvis du råber til mig fra dybet af dit hjerte, så vil jeg høre dig i min himmel…. - og svare dig".  I den ny oversættelse står der: "Når han råber til mig, vil jeg svare ham. Jeg er med ham i trængslen, jeg befrier ham og giver ham ære". Salme 91, vers 15. )

Hvor blev abstinenserne af ?

Det var som sagt søndag. Torsdag ringede cafélederen op, for at høre hvordan det gik og fik Keld i telefonen. Han fortalte, at Elin (lederen af Sønderholm) om morgenen havde spurgt ham, hvordan det gik. Til det havde han svaret, at nu gad han ikke være i indtaget længere.

Som han sagde: ”Nu har jeg gået rundt i fire dage og ventet på at abstinenserne skal komme, men de kommer ikke. Så nu vil jeg over og være sammen med jer andre.” Det syntes Elin var helt i orden, og han var kommet over på det værelse, hvor han skulle bo.

Jeg ved også, at det ikke er den eneste gang, Keld har sagt: ”Jesus, hjælp mig”. Der i Kongens Have kom Kelds datter, som ellers havde vendt ham ryggen, på grund af det liv som han levede. Nu mødes far og datter med et knus.

Jeg ved, at dette også er et resultat af et: ”Jesus, hjælp mig.” Det liv, som Keld har i dag med genskabt kontakt til familie, ny kone og lille søn, uddannelse som misbrugskonsulent og arbejde blandt misbrugere, er resultatet af mange gange: ”Jesus, hjælp mig.”

Keld og hans kone Anna er i dag ledere af Sønderholmcenteret, hvor han selv kom i behandling 8 år tidligere.

Sønderholmcenteret ved Nibe

Misbruger   Nærcaféen   Keld   Hjælp mig   Sønderholm   Evangeliecentrene   Ludvig   Forvandling